SHEN YUN i Sverige: Vd: ”Shen Yun visar oss Kinas skönhet”

14 april, 2013 kl. 10:41 | Publicerat i Kinesisk kultur, Shen Yun | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

Epoch Times

Renée Besseling, vd för ett mediaföretag, såg Shen Yuns föreställning i Linköping den 6 april. Hon tyckte showen var heltäckande och gripande. – Det var nästan så att tårarna kom vid flera sånger och danser, sade hon.

⁃ Särskilt inledningsnumret var så imponerande, med färgerna och människorna. Hela scenariot rörde omedelbart mitt hjärta. Det var väldigt speciellt och mycket vackert, berättade Besseling.

Öppningsnumret heter ”Nedstigningen till världen” och gestaltar enligt programboken hur en Buddha kallar till sig himmelska varelser och ger dem i uppdrag att nedstiga till jorden, vilket innebär starten för den 5 000-åriga gudainspirerade kulturen:

Hon såg ett budskap i flera av numren.
– De visade livet i Kina sådant som det en gång var, och som kineserna vill få tillbaka.

Enligt Renée Besseling gav föreställningen inblick in i ett helt annorlunda Kina än det industrialiserade och kommuniststyrda Kina av idag:

⁃ Vi såg ett Kina som var helt annorlunda än den girighet som finns i Fastlandskina. Här såg vi skönheten och vänligheten.

Shen Yuns föreställningar genomsyras av de värderingar som ligger i grunden för Kinas gamla civilisation. Under påverkan av trosläror som konfucianism, buddhism och daoism har kinesisk kultur gett upphov till ett rikt och djupgående värdesystem, enligt Shen Yuns hemsida.

Hon uppskattade den andliga dimensionen i föreställningen.

– Särskilt för västerlänningar är religionens inställning till livet väldigt tydlig i Shen Yun. Jag älskade det för vi har inte kvar det längre, sade Besseling, och tillade;

– Jag säger ibland att vi har förlorat våra själar.

Hon menade att den ateistiska inställningen till livet är särskilt påtaglig i Sverige, att man har förlorat den andliga dimensionen.

⁃ Så inslagen [om de traditionella religionerna] berörde verkligen mitt hjärta, förklarade Besseling.

– Jag tycker om denna sortens Kina, jag tycker inte om det giriga Kina som vill äga väst, som vill köpa saker av oss och som vill styra oss, sade hon och förtydligade:

⁃ De vill kontrollera våra företag och det är fel, på grund av orsaken till det och på grund av vilka pengar de gör det med. Det påverkar kvinnor och familjer i Kina. Så var snälla och ändra tillbaka till det igen – och lär oss.

Besseling såg ett hopp för västvärlden i showen.

⁃ Det kommunistiska Kina skrämmer mig lite – det giriga Kina. De tror att de kan hoppa på vem som helst. Som kineserna själva i förföljelsen av Falun Dafa.

Detta illustreras i dansnumret ”Ett oväntat möte”, där några turister i Kina blir kastade i fängelse bara för att de lät sig fotograferas tillsammans med Falun Gong-utövare. Falun Dafa som metoden också heter, är en uråldrig metod för självkultivering, baserad på principerna sanning, godhet, tålamod, och som förföljs i Kina sedan 1999 då antalet utövare steg till mer än medlemmar i det kinesiska kommunistpartiet.

⁃ Och du kan köpa hjärtan och lungor och organ. Jag tycker det är mycket, mycket dåligt. Den kinesiska regimen har fallit väldigt djupt.

⁃ Så Shen Yun ger mig hopp, sade Renée Besseling.

När hon skulle beskriva värderingarna i det traditionella Kina som hon sett i Shen Yun sade hon:

– Shen Yun visar oss Kinas skönhet!

Sound of Hope och Hans Bengtsson rapporterade.

Shen Yun Performing Arts, med bas i New York turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur. Den 12 -13 april har Shen Yun de sista föreställningarna på sin Europaturné i Paris.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

via Vd: ”Shen Yun visar oss Kinas skönhet” – Epoch Times

Mer i detta ämne:


Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.