Kinesisk konsulatpersonal kräver att japanerna tar avstånd från Shen Yun

26 april, 2013 kl. 07:39 | Publicerat i förföljelsen av oliktänkande, Kina, Kinesisk kultur, mänskliga rättigheter, Samhälle, Shen Yun | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , ,

Matthew Robertson
Epoch Times

Ett kinesiskt konsulat i Japan har nyligen skickat brev till företag och politiker i staden Fukuoka, där man kräver att de tar tillbaka sitt stöd från Shen Yun Performing Arts, ett danskompani för klassisk kinesisk dans, som turnerar världen runt. Goda relationer med Folkrepubliken Kina sägs stå på spel.

Shen Yuns turné i Japan började den 19 april och pågår till den 1 maj, med 11 uppträdanden fördelat på fem städer. För närvarande uppträder kompaniet i Tokyo.

De två senaste åren har det kinesiska konsulatet också skickat liknande brev.

I årets brev till sponsorn, som Epoch Times har tagit del av, uppmanas han avsluta sitt samarbete med Shen Yuns lokala arrangör i Fukuoka, där de ska uppträda den 1 maj. Man uppmanar honom dessutom att ta avstånd från alla PR-uppdrag, ”att involvera sig”, eller andra former av stöd.

Lokala befattningshavare har också fått sådana brev, liksom teatrar, tv-stationer, tidskrifter och tre av Japans största tidningar.

I brevet säger man att kravet är ”på grund av den sino-japanska relationens skull”, enligt texten i brevet som Epoch Times har tagit del av. Epoch Times webbsida har en egen sektion där man samlar in reaktionerna från publiken som har sett Shen Yun.

De kinesiska myndigheterna
har länge försökte stoppa Shen Yuns uppträdanden runt om i världen. Kompaniet har länge stötts av Falun Dafa-föreningar där det uppträder. Falun Dafa är en andlig metod som brutalt förföljs av kommunistpartiet i Kina.

Analytiker menar dessutom att Kinas regim är rädd för att den kinesiska publiken ska tilltalas av den traditionella kinesiska kultur som Shen Yun presenterar. Kommunistpartiet har sedan sextio år tillbaka försökt utplåna Kinas traditionella kultur.

Kravbreven som skickades bör ses i kontexten av den pågående tvisten mellan Japan och Kina om Senkakuöarna; många japaner anser att Kina i den frågan agerar aggressivt och översittaraktigt.

Alla dessa brev riktade mot Shen Yun kommer sannolikt inte övertyga japanerna om att Kina allmänt är vänligt inställda, enligt Koyu Nishimura, en japansk kritiker och journalist, som har läst brevet som politikern fick.

– Vi har friheten att tänka, friheten att tala, och friheten att tro. Detta är vad kommunistpartiet fruktar mest. Omvärlden har vaknat upp och sett kommunistpartiets sanna natur, sade han och fortsatte:

– Om det här har pågått varje gång artisterna har kommit till Japan borde vi inte vara tysta. Vi måste agera. Vi bör inte förlåta dessa handlingar.

Översatt av Yukari Werrell.

via Kinesisk konsulatpersonal kräver att japanerna tar avstånd från Shen Yun

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.