Lärare i Kina kan känna jordbävningar innan de inträffar

11 maj, 2013 kl. 12:15 | Publicerat i Kina, Kropp & Sinne, Lustiga fenomen :-), Natur, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , ,

Li Wenhui
Epoch Times

Xiao Hongyun, en lärare från Changde i Hunanprovinsen upplever ofta yrsel, tinnitus och hjärtklappning dagarna innan en jordbävning inträffar. Hon har lidit av de här symptomen i anslutning till jordbävningar som har inträffat både i Kina, Taiwan och Chile.

Nyligen upplevde hon yrsel och sömnsvårigheter några dagar innan den stora magnitud 7-jordbävningen i Ya’an i Sichuanprovinsen den 20 april.

Voice of China intervjuade Xiao om hennes fysiska förutsägelser av jordbävningen i Ya’an.

Xiao säger att hon plötsligt svimmade mitt under en lektion. Hon skickades till sjukhuset för en undersökning men man fann inget onormalt.

Xiao berättade: ”Jag började känna mig yr den 18:e och jag kunde inte somna på natten, särskilt den 20:e. Jag var fortfarande vaken klockan fyra på natten, fast jag var väldigt trött, och det kändes som om jag var på en båt som gungade ute på havet.”

Hon sade till sin man: ”Jag är rädd för att det kommer att bli jordbävning någonstans.” Sedan inträffade jordbävningen i Ya’an på morgonen den 20 april. ”Jag satt i soffan, och mina ben kunde inte sluta skaka under tiden jordbävningen pågick”, berättade Xiao.

Xiao, som är 53 år gammal, menar att hennes återkommande fysiska problem började med en elchock som hon fick när hon var 13 år. ”Min kropp domnade helt, och jag föll ihop på marken. Som tur var blev jag inte allvarligt skadad”, sade hon. Sedan dess har hon upplevt yrsel och andra symptom då och då, men inga undersökningar har visat något onormalt.

Xiao minns när hon var 16 år och en dag hörde ett dån ute på fältet medan hon skördade ris, men ingen omkring henne hörde något. Flera dagar senare fick hon veta att jordbävningen i Tangshan hade inträffat samma dag. (Den 26 juli 1976 drabbades Tangshan i östra Kina av en jordbävning som dödade hundratusentals människor.)

Men Xiao kopplade inte ihop sina underliga fysiska symptom med jordbävningar förrän september 1999. ”När jag såg den kraftiga jordbävningen i Taiwan på TV den 21 september 1999 började jag tänka att mina underliga problem hade med jordbävningar att göra”, sade Xiao. Det berodde på att hon hade upplevt kraftiga fysiska reaktioner dagen innan.

Sedan dess tittar Xiao alltid på nyheterna varje gång hon har känt sig konstig. ”Efter mina fysiska reaktioner inträffar det vanligtvis en jordbävning. Beroende på hur mycket det ringer i öronen kan jag bedöma hur kraftig den kommer bli, och hur långt bort och i vilken riktning den kommer att inträffa”, sade hon.

Eftersom ingen trodde på henne, och folk trodde att det var något fel på henne började Xiao föra bok över sina föraningar som sedan bekräftats av en jordbävning. Hon bad familj och vänner att skriva under sidorna som en bekräftelse. Enligt hennes dagbok så inträffade den närmsta jordbävningen hon kände i Linli-häradet i Chengdu och den längst bort ända borta i Chile.

Xiao kontaktade Sun Shihong, en pensionerad kinesisk professor från en seismologisk station, dagen innan jordbävningen i Yushu den 14 april 2010. Hon sade till honom att hon hade haft en kraftig fysisk reaktion, och att det ofta hände före en jordbävning.

Sun Shihong trodde på att Xiaos tillstånd verkligen är kopplat till jordbävningar.

Senare har experter från olika seismologiska stationer från hela Hunanprovinsen rest till Xiaos hem för att undersöka och analysera fenomenet.

Experterna konstaterade att Xiaos reaktioner faktiskt är kopplade till jordbävningar, eftersom hennes kropp kan fånga upp de infraljud som kommer innan jordbävningarna sker. Ju högre magnitud, desto kraftfullare blir reaktionen.

Översättning av Alex Wu. Skriven på engelska av Arleen Richards.

via Lärare i Kina kan känna jordbävningar innan de inträffar – Epoch Times

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.