Detox är en livsstrategi

4 september, 2013 kl. 10:23 | Publicerat i Kropp & Sinne | Lämna en kommentar
Etiketter: ,

Kirill Belan
Epoch Times

Avgiftning sker i våra kroppar hela tiden. Emellertid är förmågan hos organismen mer underlägsen än den skadliga påverkan vi utsätts för. Idag finns det kemikalier överallt omkring oss. PTFE ett slags fluorplast, komponenter i vacciner, bekämpningsmedel, läkemedel, bearbetade livsmedel, cellgifter, tungmetaller, genmodifierade produkter.

Användningen av kemikalier ökar och kroppens förmåga att avgiftas försvagas.

Giftiga ämnen som ackumuleras i kroppen kan orsaka en obalans i kroppens funktioner. Alla typer av xenobiotika (ämnen som är främmande för kroppen som läkemedel, övers. anm.) och gifter som kommer in i kroppen kan hämma dess funktion och öka belastningen på de naturliga mekanismerna för avgiftning eller detox.

Som ett resultat kan de organ som är ansvariga av för avgiftning inte längre fungera, vilket resulterar i förgiftning av kroppen och leder till kroniska sjukdomar såsom cancer.

De första symptomen på sådan förgiftning kan vara trötthet, hudsjukdomar, muskelsmärta, magkatarr eller dålig andedräkt. Dessa tecken tyder på att kroppens vitala organ fungerar dåligt och behöver avgiftning för att återställa balansen, förbättra immunförsvaret, förbättra hälsan och öka energiflödet.

En hälsosam livsstil innebär ett ständigt arbete med sig själv samt regelbunden rensning eller rengöring av kroppen. Och en diet som syftar till att avgifta kroppen kan hjälpa oss med detta. Kärnan i denna diet är att stärka kroppens förmåga att bli av med gifter. Därför bör man i största möjliga utsträckning utesluta produkter som innehåller potentiellt skadliga ämnen i kosten.

Under avgiftningen bör du undvika rökning, läkemedel, industriellt bearbetad livsmedel och minska på intaget av kaffe och alkohol. Om din hälsa inte är bra är det nödvändigt att rådgöra med din läkare innan du gör en avgiftning. Försök också att undvika stress eftersom negativa reaktioner kan minska dess effektivitet.

Det är bättre om du under den här tiden bara äter ekologisk mat: mycket fullkorn och nötter, frukt och grönsaker och dricka mycket vatten. Dessutom finns det vissa livsmedel som har en mer kraftfull förmåga att avgifta, såsom:

Att dricka saften av vetegroddar eller korngroddar är ett bra sätt att ta bort gifter från kroppen. Klorofyllen i dem fungerar som en magnet för gifter. Saften av unga skott normaliserar leverfunktionen, renar tarmarna, lymfan och hjälper mot hudproblem.

Vetegroddar innehåller också stora mängder näringsämnen (vitaminer, mineraler och alla essentiella aminosyror). Juicen kan vara mycket effektiv så du bör begränsa den till små mängder, 15 gram per dag räcker till en början.

Konsumtion av frukt är kanske den mildaste metoden för avgiftning. Pektin finns i fruktfibrer och särskilt rikligt finns det i lime, citron och andra citrusfrukter och även i äpplen. Andra källor till pektin är bananer, vindruvor, morötter och kål. Pektin hjälper till att avlägsna tungmetaller och kemikalier i blodet, där det binder och för bort dem från kroppen. Akta dig för pektin som säljs i butikerna eftersom vissa märken kan innehålla natriumglutamat (MSG).

Den kulinariska örten koriander är ett av de mest effektiva ämnen som avgiftar kvicksilver, tungmetaller och andra giftiga ämnen. Du kan köpa korianderjuice eller lägga till färsk koriander i din kost. Koriander har också antibakteriella och svampdödande egenskaper och kan snabbt hämma infektion och inflammation.

Mindre vanlig är den encelliga algen Chlorella som är känd för sitt höga näringsvärde och förmågan att avlägsna kvicksilver och andra tungmetaller från cellerna. Studier med försöksdjur har visat att Chlorella effektivt avlägsnar giftig kadmiumklorid.

Tänk på att under avgiftningen kan alltför intensiv eliminering av gifter från kroppen orsaka illamående, kräkningar, muskelvärk, yrsel och trötthet. Intensiv avgiftning kan också bidra till att sjukdomen förvärras. Detta beror på att gifterna frigörs. Om biverkningarna blir värre kan du sakta ner på avgiftningens intensitet.

Om du har allvarliga sjukdomar rådgör med din läkare innan du börjar med detox.

Originalartikel på ryska

via Detox är en livsstrategi

Mer i detta ämne:

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.