Förtryck och hopp i konst – Nora

13 september, 2013 kl. 10:10 | Publicerat i Andlighet, Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, Kultur, mänskliga rättigheter, Samhälle | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , ,

Anders Almgren

I ”The Art of Zhen Shan Ren” skildras förföljelse och förtryck men också människor med mod att stå emot ondska med hopp om en förändring. Konstutställningen har vernissage på lördag.

Heidemarie Jendral och Ann Carlsson Korneev från föreningen Konst och Kultur installerar just nu utställningen i Nora Konsthall.
– Det är ett samtida konstprojekt som är pågående och nya konstverk tillkommer från konstnärerna allteftersom, berättar Ann.

År 2004 samlades 18 konstnärer från olika delar av världen på initiativ av den kanadensiske skulpturprofessorn/målaren Zhang Kunlun. De bildade Falun Dafa Art Group med bas i USA. Samtliga konstnärer utövar Falun Gong och flera av dem har utsatts för tortyr i Kina. De önskade med bilder visa på förföljelsen som pågår.
– De har valt det klassiska måleriet med ett bildspråk som kan förstås av människor från hela världen och från olika kulturer, säger Heidemarie.

Läs mer: Förtryck och hopp i konst – Nora – www.na.se

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.