Sekret från bäverns rumpa ger vaniljsmak

16 september, 2013 kl. 07:42 | Publicerat i Mat | Lämna en kommentar
Etiketter:

TT

Uppgifter om bäveranalsekret i mat cirkulerar på nätet. Men är det en skröna? ”Det kan användas som ”naturlig arom” i livsmedel”, säger Ulla Beckman Sundh vid Livsmedelsverket.

Castoreum, eller bävergäll, är ett sekret som utvinns ur analkörtlarna på bävrar. Ämnet är en så kallad naturlig arom som kan användas i bakverk, glass, godis, drycker, såser och köttvaror, enligt Ulla Beckman Sundh, toxikolog vid Livsmedelsverket.

– Naturliga aromer kan vara extrakt från växter, svampar och i vissa fall djur. I märkningsbestämmelserna finns inga krav på att det ska anges vad det är för arom, med undantag för koffein och kinin, säger Beckman Sundh.

Läs mer: Sekret från bäverns rumpa ger vaniljsmak – DN.SE


Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.