Inuti Kinas svarta marknad för hackers

3 november, 2013 kl. 16:44 | Publicerat i IT, Telekom och Media, Kina, Samhälle | Lämna en kommentar

Joshua Philipp
Epoch Times

På den kinesiska svarta marknaden för hackers kan du köpa dig tillgång till en hackad dator i Sydkorea eller Japan för motsvarande en krona. Om du vill titta på någon genom deras webbkamera kan du få tillgång till paket med datorer med kameror – 100 kr för 500 stycken.

Cybersäkerhetsföretaget TrendMicro tog en tur genom Kinas underjordiska nätmarknad för allt från automatiserade hackerverktyg till stulna personuppgifter från Amerika och Europa. Resultaten presenterades i en rapport den 29 oktober, med titeln ”Beyond Online Gaming Cybercrime: Revisiting the Chinese Underground Market”.

”Den kinesiska underjordiska marknaden är dold för allmänheten men inte särskilt svår att hitta”, står det i rapporten. Undersökningsteamet gick via Kinas två huvudsakliga kommunikationsmetoder på internet för att få tillgång till den svarta hackermarknaden: Webbforum på Baidu och chattgrupper på QQ.

Cyberbrottslingar är
närvarande på både Baidu och QQ, enligt rapporten. Varje kinesisk cyberbrottsgrupp har ett unikt ID. ”De som funderar på att anlita dem kan helt enkelt leta efter en särskild intressegrupp på QQ för att få tillgång till tjänster och produktförslag”, skriver man.

Efter att ha kommit in möttes undersökningsteamet av en underjordisk marknad som var ”tämligen lik vilken kinesisk marknad som helst”. Användare på den kinesiskspråkiga marknaden kan köpslå om varor och försäljare använder attraktiv reklam för att locka köpare.

”Allt du överhuvudtaget kan tänkas behöva finns till hands”, stod det i rapporten.

Under avdelningen tjänster hittade man grupper av kinesiska hackers som för rätt pris är redo att iscensätta attacker på beställning. De kan hyras för enkla jobb, som att utföra Distributed Denial of Service-attacker för att överlasta webbsidor och få dem att tas ner från nätet, eller mer komplexa jobb som att testa en viss skadlig programvara mot antivirusprogram.

Cyberbrottslingar som vill göra jobb för sin egen räkning kan också hitta automatiserade hackerverktyg. Det finns sådant som phishing-kit, för den som vill ha hjälp med att lura aningslösa utlänningar att ge en tillgång till deras datorer. Man kan även få tag i fjärrstyrningsverktyg för att styra ett offers dator från en annan plats.

Teamet från TrendMicro konstaterade att Kinas underjordiska svarta marknad för hackers ”nu erbjuder en stor variation av tjänster och produkter som vilken cyberbrottsling som helst skulle vilja komma över”.

I rapporten utfärdades även en varning: ”Eftersom cyberbrottslingar finner stort värde i att stjäla och köpa stulna personuppgifter bör användare se till att de har säkra datorvanor.”

via Inuti Kinas svarta marknad för hackers

 Mer i detta ämne:

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.