Organhandel tas upp i riksdagen

20 november, 2013 kl. 19:27 | Publicerat i Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter, organhandel, Samhälle, slavarbetsläger | Lämna en kommentar

Organhandel tas upp i riksdagenAv Johan Augustin

I dag träffar Kinaexperten Man Yan Ng och David Kilgour – författaren till boken ”Bloody harvest” – svenska riksdagsledamöter för att diskutera organhandel från så kallade samvetsfångar i Kina.

Myndigheterna i Kina har nyligen sagt att man ska upphöra med de kontroversiella organtransplantationerna från dödsdömda fångar. Detta är dock bara en ”dimridå” över den storskaliga ”organskörd” som sker på de hundratals arbetsläger som samarbetar med militärsjukhus runt om i landet, enligt Organisationen DAFOH Doctors against forced organ harvesting.

Framför allt ska det röra sig om Falun Gong-utövare som sedan början av 2000-talet har blivit förföljda i allt större utsträckning.

– De tar organen och bränner kropparna. Sedan får familjerna askan och då syns det inte att organen saknas, säger David Kilgour, före detta statssekreterare för Kanadas Asienenhet och medförfattare till boken ”Bloody harvest”, som beskriver organhandel i Kina, till SvD.

Kina har förnekat att uppgifterna i boken stämmer.

Tillsammans med Man-Yan Ng, styrelseledamot i International Society for Human Rights, reser David Kilgour runt och föreläser för politiker om vad de beskriver som en mycket lukrativ organhandel i Kina. Hittills har de besökt ett 50-tal länder sedan 2006.

Enligt David Kilgour och Man-Yan Ng utgör Falun Gong-anhängare tillsammans med tibetaner, kristna och uigurer (en muslimsk minoritet i västra Kina) en levande organpool – som på beställning blir av med allt från sina hornhinnor till hjärtan och lungor.

Läs mer: Organhandel tas upp i riksdagen – SvD

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.