Riksdagsledamöter vill förbjuda kinesisk organhandel

25 november, 2013 kl. 15:57 | Publicerat i Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter, organhandel, Samhälle, slavarbetsläger | Lämna en kommentar

Av Johan Augustin

SvD har tidigare berättat om den omfattande organhandeln med tusentals Falun Gong-utövares organ i Kina. Under onsdagen träffade ett tiotal riksdagsledamöter Kinaexperten Man-Yan Ng och David Kilgour som har skrivit boken ”Bloody Harvest”.

På mötet diskuterades bland annat hur Sverige ska agera gentemot Kinas olagliga organhandel.

– Det var ett skrämmande seminarium. Det är viktigt att vi inte bara lyssnar utan tar detta med oss i det politiska arbetet framöver, säger Carin Runeson, socialdemokratisk riksdagsledamot, till SvD.

Riksdagsledamot Runeson som fanns på plats beskriver mötet som viktigt eftersom det ”handlar om mänskliga rättigheter och då står inget parti utanför”.

– Alla som var inbjudna måste pratas vid, det här är föremål för diskussion. Vi kan bidra med att föra ut informationen vid olika möten och sammanhang, säger Carin Runeson till SvD.

Att införa en ny lag som förbjuder organhandel med Kina, eftersom även utlänningar köper organ i landet, kan bli aktuell längre fram.

– Vi har ju allmän motionstid först nästa höst, men hur vi ska gå vidare med det nu vet jag inte. För mig är det viktigt att vara engagerad och inte bara sitta och lyssna där och då.

Läs mer: Riksdagsledamöter vill förbjuda kinesisk organhandel | SvD

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.