”Vi måste prata med Kina om detta”

1 december, 2013 kl. 09:11 | Publicerat i böcker, Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Kina, mänskliga rättigheter, organhandel, Samhälle, slavarbetsläger | Lämna en kommentar
Etiketter:

Hans Bengtsson

Artikeln har tidigare publicerats på Svenska Dagbladets opinionssajt.

I mars 2006 kom de första uppgifterna om organstölder från samvetsfångar i Kinas fångläger.

Bland dem som avslöjade organstölderna fanns en kinesisk kvinna vars dåvarande man var ögonkirurg. Maken hade medverkat vid borttagandet av tusentals hornhinnor från levande fångar, främst utövare av den i Kina förföljda andliga metoden Falun Gong. Denna information gick hon till Epoch Times med. Flera vittnesmål följde, bland annat från en kinesisk militärläkare som berättade att det fanns 36 enheter i Kina där man bedrev organskörd.

När bilden av systematiska organstölder trädde fram kopplade Falun Gong-utövare in två oberoende och juridiskt kunniga utredare från Kanada, advokat David Matas samt förre åklagaren och utrikesministern för Asien- och Stilla havsområdet, David Kilgour. Utan ekonomisk ersättning inledde de en oberoende undersökning av sanningshalten i anklagelserna. De utövar inte Falun Gong.

Utredarna intervjuade offer för förföljelse i Kina och fann att Falun Gong-utövare fick genomgå hälsoundersökning när de fängslades. Anmärkningsvärt, då fångvakterna i allt annat struntade i, eller aktivt förstörde, utövarnas hälsa med med tortyr, sömnbrist, straffarbete etcetera. Den slutsats utredarna drog var att att hälsoundersökningarna gjordes för att ta reda på fångarnas blodgrupp och hälsotillstånd i syfte att sälja deras organ till transplantationsindustrin.

I granskningen ringde utredarna till sjukhus i Kina och frågade efter organ från Falun Gong-utövare. De fick beskedet att sådana finns att tillgå med kort varsel.

Kilgour och Matas konstaterade i rapporten Bloody Harvest att vittnesmålen, tillsammans med deras egna undersökningar, bekräftade att det pågår en omfattande organskörd från samvetsfångar i Kina. Även andra oberoende utredare har styrkt uppgifterna, bland andra den undersökande reportern Ethan Gutman och EU-parlamentets vice talman Edward McMillan-Scott.

Naturligtvis avfärdar Kinas regim anklagelserna, på samma sätt som Nazityskland förnekade utrotningen av judarna.

SvD:s chefredaktör Fredric Karén skrev i ett blogginlägg den 26/11 angående de i Syrien bortrövade journalisterna, Magnus Falkehed och Niclas Hammarström, att tystnad inte är en framgångsrik strategi för deras frigivande. Samma princip gäller organstölderna.

Vi måste prata med Kina om detta.

Hans Bengtsson

Chefredaktör, Epoch Times Sverige

via ”Vi måste prata med Kina om detta”

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.