1,5 miljoner kräver stopp för organstölder i Kina

10 december, 2013 kl. 16:31 | Publicerat i Falun Dafa/Falun Gong, förföljelsen av oliktänkande, Hjälpverksamhet, Kina, mänskliga rättigheter, organhandel, Samhälle, slavarbetsläger | Lämna en kommentar
Etiketter:

Epoch Times Sverige

Transplantationer är en lönsam marknad i Kina. Enligt oberoende undersökningar bedriver landet en systematisk handel med inre organ som tagits från fängslade Falun Gong-utövare. Nu kräver nära 1,5 miljoner människor världen över att FN sätter stopp för organstölderna.

Under hösten har organisationen Doctors Against Forced Organ Harvesting, DAFOH (Läkare mot organstölder) haft en namninsamling för att lyfta frågan i FN. Inom loppet av fem månader, juli till november, skrev 1 493 202 människor under namninsamlingen. De kom från mer än 50 länder och regioner och fyra kontinenter.

”Vi vet att dessa grymheter pågår men vi gör inget åt det”, skriver DAFOH,” vad är då mänskliga rättigheter värda?”  De 1,5 miljoner undertecknarna och DAFOH kräver ett slut på detta brott mot mänskligheten.

En delegation av läkare och juridiska experter från tre kontinenter överlämnade namninsamlingen till kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter på måndagen. En presskonferens är inplanerad på människorättsdagen den 10 december, i Genève, om namninsamlingen och dess bakgrund.

2006 framträdde de första vittnesmålen om att samvetsfångar i Kina, främst Falun Gong-utövare, berövades på sina inre organ. Samma år gjordes en oberoende utredning om anklagelserna,  Bloody Harvest , av kanadensarna David Kilgour (tidigare statssekreterare för Asien- och Stillahavsfrågor) och David Matas (advokat). Uppgifterna visar på att det finns en statligt stödd ”organbank” med levande Falun Gong-utövare, som vid efterfrågan berövas på sina inre organ. ”Donatorerna” dör i samband med operationen.

via 1,5 miljoner kräver stopp för organstölder i Kina

Mer i detta ämne:

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.