Vad kineserna säger om hästens år

1 februari, 2014 kl. 07:25 | Publicerat i Kinesisk kultur | Lämna en kommentar

Ying Wen & Barbro Plogander
Epoch Times

Enligt kinesisk teologi är de fem elementen trä, eld, vatten, metall och jord kosmos byggnadsstenar, och enligt elementens cykel är 2014 trähästens år. Detta år betraktas som ett år av snabba segrar, oväntade upplevelser och överraskande romanser.

Det kinesiska folket tror att om det är någon varelse i den här världen som mänskligheten ska bli vän med så är det med hästen.

Den eleganta hästen är symbolen för en stark karaktär som strävar mot mål med okomplicerad drivkraft. Hästen är känd för att snabbt lära sig bli oberoende. Ett föl kan till exempel stå på egna ben mindre än 10 minuter efter födelsen och börjar gå nästan direkt efter det.

Det anses att de som är födda under hästens år ofta har ett utmärkt sätt och uppför sig väl. De lägger ner möda på sin framtoning vad gäller stil och accessoarer, är generösa och gillar härligt överdåd.

Allmänt sett har de ett fritt sinne, är frigjorda och alltid på väg någonstans. De har en längtan efter att ströva omkring i frihet. Deras inställning till allt är positivt, rättframt och de ligger före alla andra. Hästen kan vara envis och de tycker inte om att bli nedtryckta. De tar inte heller lätt emot hjälp från andra.

Eftersom hästen har en öppen personlighet är det lätt för den att i stor utsträckning få vänner. Den är vältalig och har en övertygande talang som gör den till en naturlig ledare. Den kommer lätt överens med andra människor eftersom den är glad och snäll. Då personer i hästens tecken är begåvade med en stor förmåga till förståelse, känner de ofta till andras tankar.

De har en mängd olika intressen; till exempel drama, musik och sport och de är ofta idrotts-och sportinriktade.

Då de är mycket flitiga och kreativa når de ofta framsteg direkt mot sina uppsatta mål. De lär sig lätt nya färdigheter enkelt och snabbt. Deras personlighet gör dem till ett utmärkt affärsfolk och de kan ta på sig en fantastisk mängd uppgifter och slutföra dem med en häpnadsväckande precision.

Men när svårigheter och frustration uppstår kan de bli otåliga och tenderar att lätt växla spår. De ogillar att göra saker ensamma och njuter av belåtenhet över att bli kramade, hyllade och beundrade. Med sin äventyrsanda kommer de att visa upp intelligens och talanger, särskilt i kritiska ögonblick, vilket gör dem imponerande.

Dessutom kan de lätt skaffa sig rikedom men de kan inte nödvändigtvis behålla den eftersom de alltid ändrar sina tankar och strategier.

Dock är de inte bra på att behålla hemligheter på grund av sin öppna och lösa karaktär. En betydande brist i karaktären är deras benägenhet att lägga sig i andras privatliv. Med hästens impulsivitet gillar de att prova allt men misslyckas ofta. Lyckligtvis är de optimistiska personer som aldrig kapitulerar inför ett misslyckande. Därför kommer de till slut att nå sina mål.

Generellt sett har de suveräna talanger och de vet hur man skall reagera snabbt och ta itu med saker och ting på ett effektivt sätt. Eftersom de vet att deras medfödda talanger är utmärkta är de ofta arroganta utan hänsyn till andra, själviska och ambitiösa. Därför kommer de inte att tycka synd om någon när de fått vad de vill på bekostnad av andras intressen. Det här karaktärsdraget är deras stora stötesten.

När det gäller romantik kan de uttrycka sina känslor direkt. De är lättrörda och kan därmed lätt bli sårade. De kan offra allt för sann kärlek. Ett sådant karaktärsdrag är en av de faktorer som kan få dem att misslyckas.

Trähästen är en trevlig balans mellan allt som rör huvudsakliga karaktärsdrag hos hästens zodiaktecken. Elementet trä gör dem  stabilare, mindre flyktiga och mindre benägna att få ilskna utbrott.

De fem elementtecknen Perioden börjar Perioden slutar
Metallhästen 30 januari 1930 16 februari 1931
Vattenhästen 15 februari 1942 4 februari 1943
Trähästen 3 februari 1954 23 januari 1955
Eldhästen 21 januari 1966 8 februari 1967
Jordhästen 7 februari 1978 27 januari 1979
Metallhästen 27 januari 1990 14 februari 1991
Vattenhästen 12 februari 2002 31 januari 2003
Trähästen 31 januari 2014 18 februari 2015
Eldhästen 31 januari 2014 5 februari 2027


via Vad kineserna säger om hästens år

Mer i detta ämne:

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.