Astronom menar att andliga fenomen existerar i andra dimensioner

30 april, 2014 kl. 07:59 | Publicerat i Andlighet, astronomi, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter:

Tara MacIsaac
Epoch Times

Astronomen och matematikern Bernard Carr menar att många av de fenomen vi upplever men inte kan förklara med de fysiska lagarna för den här dimensionen faktiskt inträffar i andra dimensioner.

Albert Einstein konstaterade att det finns åtminstone fyra dimensioner. Den fjärde dimensionen är tid, eller rumtid, eftersom Einstein menade att rum och tid inte kan separeras. I den moderna fysiken har teorier om att det kan finnas upp till elva dimensioner och kanske ännu fler blivit populära.

Bernard Carr, professor i matematik och astronomi på Queen Mary University of London, säger att vårt medvetande interagerar med andra dimensioner. Vidare har det multidimensionella universum han föreställer sig en hierarkisk struktur. Vi befinner oss i dimensionen på den lägsta nivån.

”Modellen löser välkända filosofiska problem rörande förhållandet mellan materia och ande, förklarar tidens natur och ger ett ontologiskt ramverk för tolkningar av sådana fenomen som uppenbarelser, ut ur kroppen-upplevelser, nära döden-upplevelser och drömmar”, skriver han i en konferenssammanfattning.

Carr för resonemanget att våra fysiska sinnen bara visar oss ett tredimensionellt universum, trots att det faktiskt finns minst fyra dimensioner. Det som existerar i högre dimensioner är väsen vi inte kan röra med våra fysiska sinnen. Han säger att sådana väsen fortfarande måste ha en form av rum att existera i.

”De enda icke fysiska väsen i universum som vi har någon form av erfarenhet av är de mentala, och … förekomsten av paranormala fenomen tyder på att mentala väsen måste existera i någon form av rum”, skriver Carr.

De rum i andra dimensioner vi befinner oss i när vi drömmer överlappar de rum där minnen existerar. Carr säger att telepati tyder på förekomsten av ett kollektivt mentalt rum och att fjärrsyn sker i en fysisk rymd. ”Ickefysiska känslor har externa egenskaper”, skriver han i sin bok ”Matter, Mind, and Higher Dimensions.”

Han bygger sitt resonemang på tidigare teorier, bland andra Kaluza–Klein-teorin som förenar de grundläggande krafterna gravitation och elektromagnetism. Kaluza–Klein-teorin föreställer sig en femdimensionell rymd.

I ”M-teorin” finns det elva dimensioner. I supersträngteorin finns det tio. Carr förstår detta som ett fyrdimensionellt ”externt” rum – det vill säga de fyra dimensionerna i Einsteins relativitetsteori – och ett sex- eller sjudimensionellt ”inre” rum – det vill säga dessa fyra dimensioner avser psykiska och andra ”icke påtagliga” fenomen.

via Astronom menar att andliga fenomen existerar i andra dimensioner

   Mer i detta ämne

 

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.