Treåring minns sitt tidigare liv

22 maj, 2014 kl. 09:56 | Publicerat i böcker, i vetenskapens gränsland, Vetenskap | Lämna en kommentar

Tara MacIsaac
Epoch Times

En treårig pojke i regionen kring Golanhöjderna nära gränsen mellan Syrien och Israel säger att han blev mördad med en yxa i sitt tidigare liv. Han visade de äldre i byn var mördaren begravde hans kropp och mycket riktigt fann man där skelettet av en man. Han visade också de äldre var mördarens vapen skulle finnas och när de grävde fann de faktiskt en yxa där.

I boken ”Children Who Have Lived Before: Reincarnation Today”, berättar den tyske terapeuten Trutz Hardo historien om den här pojken, liksom andra berättelser om barn som tycks minnas sina tidigare liv med detaljer som kunnat bekräftas. Pojkens berättelse bevittnades av Eli Lasch som är bäst känd för att ha utvecklat sjukvårdssystemet i Gaza som en del av en israelisk regeringsoperation på 1960-talet. Lasch, som dog 2009, har återberättat dessa förbluffande händelser för Hardo.

Pojken tillhörde folkslaget druserna och i hans kultur erkänns reinkarnation som ett faktum. Hans berättelse var icke desto mindre stark nog för att förvåna hans samhälle.

Han föddes med ett långt, rött födelsemärke på huvudet. Druserna tror, liksom vissa andra kulturer, att födelsemärken har en koppling till hur man dog i tidigare liv. När pojken blev gammal nog för att prata berättade han för sin familj att han hade dödats av ett slag med en yxa mot huvudet.

När barnen fyller tre år tar enligt traditionen de äldre med dem till deras hem i föregående liv, om barnen minns det. Pojken visste vilken by han var från, så de begav sig dit. När de kom till byn mindes pojken vad han hette i sitt tidigare liv.

En bybo sade att mannen som pojken påstod sig vara en reinkarnation av hade försvunnit fyra år tidigare. Hans vänner och familj trodde att han av misstag hade kommit in på fientligt territorium i närheten, vilket ibland sker.

Pojken mindes också det fullständiga namnet på mördaren. När han konfronterade den påstådde mördaren blev han vit i ansiktet, berättade Lasch för Hardo, men han erkände inte mordet. Pojken sade sedan att han kunde föra de äldre till platsen där kroppen var begravd. På exakt den platsen hittade de skelettet av en man med en skada på huvudet motsvarande pojkens födelsemärke. De hittade också yxan, mordvapnet.

När mördaren ställdes inför dessa bevis erkände han brottet. Lasch, den ende personen som inte var druser, var närvarande under hela processen.

För att läsa mer om Hardos berättelser, läs boken “Children Who Have Lived Before”.

via Treåring minns sitt tidigare liv

   Mer i detta ämne

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.