Elefanten Raju grät av tacksamhet när han befriades

9 juli, 2014 kl. 11:47 | Publicerat i Djurrättsfrågor | 2 kommentarer
Etiketter: , ,


Epoch Times

I femtio år har elefanten Raju suttit fastkedjad i kedjor och spikbojor som trängt in i hans ben och gett honom kroniska sår och stor smärta. Han hade inget skydd för solen, ingenstans att vila.

Han var utsvulten och hade tvingats äta papper och plast för att fylla magen. Han har blivit slagen och svansen var nästan bar eftersom ägaren slitit av håret för att sälja som lyckoamuletter till turister.

Den senaste ägaren, som är missbrukare, lurade pilgrimer på religiösa platser att elefanten kunde välsigna dem om de betalade.

Men nu är Raju äntligen fri för första gången, sedan en grupp från SOS Wildlife UK, en natt genomförde en räddningsaktion efter ett domstolsbeslut från Uttar Pradesh skogsdepartement.

När Raju räddades sade volontärerna att de såg tårar rulla ner för hans kinder.

Pooja Binepal från Wildlife SOS UK berättade att det var otroligt känslosamt för alla. ”Vi kände i våra hjärtan att han förstod att han skulle bli fri. Elefanter kan känna sorg så vi kan föreställa oss vilken tortyr ett halvsekel har varit för honom”, sade hon enligt The Independent.

En av grundarna till välgörenhetsorganisationen, Kartick Satyanarayan, sade att när räddningsteamet stod kvar fast den tidigare ägaren försökte skrika kommandon åt elefanten, började tårarna rinna på Raju och det var som han kände hopp för första gången på länge.

Raju kördes till ett elefantcenter, Elephant Conservation and Care Centre i staden Mathura. Det tog 45 minuter och mycket besvär att avlägsna spikbojorna och kedjorna som band hans ben och han kunde ta sina första steg i frihet.

Nu ska han gödas upp och få sina sår och skador behandlade av veterinär på elefantcentret.

På Wildlife SOS tror man att Raju från början var en vild elefant som fångats som baby och såldes som arbetselefant.

Pooja Binpal berättar för The Independent att antingen slaktar tjuvskyttarna mamman eller så driver de elefanterna mot fällor som är så små att bara ungarna faller ner.

Elefantmammorna gråter efter sina ungar i flera dagar – det är en fruktansvärd handel. De små elefantungarna blir bundna och slagna tills de fogar sig. De blir helt nedbrutna.

Elefanter kan leva upp till 70 år och man hoppas att Raju har åtminstone tio år som fri elefant framför sig, skriver  Huffington Post.

via Elefanten Raju grät av tacksamhet när han befriades

Annonser

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Tack, för dina inlägg, uppskattar dem även om detta var en hemsk historia(som tack o lov fick ett gott slut).

    Skickat från min iPhone

    • Tack Eva 🙂 Ja, tack och lov så fick denna historia ett gott slut för denna stackars elefant som lidit så i så många år. Önskar fler sådana hjältedåd att hända!


"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.