Jordning – den ultimata healingmetoden?

10 augusti, 2014 kl. 15:53 | Publicerat i hälsa, i vetenskapens gränsland, Kropp & Sinne, Vetenskap | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

lycklig kvinnaDerek Henry
Holistic Health Coach for Healing the Body

Det finns en lång lista på saker som kan hindra läkning, bland annat dålig luft, dåligt vatten och dålig mat. Kombinerar man det med ett dåligt förhållande till solen och jorden, så kan verkligt läkande bli mycket svårt. Men om vi kan återfinna vår kontakt med jorden kan läkningen bli mycket enklare.

Vad är jordning?

Jordning, eller earthing som det heter på engelska, bygger på forskning som visar att när vi har en anslutning till jordens elektriska energi, så främjas vårt fysiska välbefinnande. Denna koppling görs mellan de elektriska frekvenserna i den mänskliga kroppen och de på jorden, som kan nås direkt (genom att gå barfota i gräset eller på en strand) eller genom att ersätta jordning med så kallade jordningsprodukter.

Banbrytare inom jordning

Clinton Ober, en pionjär inom begreppet jordning, visste att jordens yta består av negativt laddade joner som innehåller extra elektroner. Dessa elektroner har en förmåga att minska på positiva laddningar i kroppen, såsom de fria radikalerna. Fria radikaler cirkulerar i vår kropp och söker elektroner för att bli fullständiga, och när de blivit det ”neutraliseras” de fria radikalerna och bidrar därefter inte längre till att inflammationer uppstår i kroppen.

Efter många år av egen forskning fick Ober slutligen stöd under 2004, då tidskriften Journal of Alternative and Complimentary Medicine publicerade en av hans studier. Resultaten visade att ”jordning synkroniserar under sömnen om kortisolutsöndringen, så att den hamnar mer i harmoni med sin naturliga, normala rytm.”

Dessa forskningsrön har gett oss ett helt nytt sätt att uppskatta jorden.

Sjukdomstillstånd som kan förbättras med hjälp av jordning

Den viktigaste faktorn som verkar vara kopplad till jordning är minskad inflammation. Eftersom det finns över 80 kroniska sjukdomar som har samband med inflammation, bland annat cancer och typ 2-diabetes, kan jordning vara en av de största ”återupptäckterna” i vår tid.

Läs mer: Jordning – den ultimata healingmetoden?

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.