Om mig

Jag heter Kristina och bor i Sverige där jag också växte upp. Mitt sökande efter sanningen har fört mig till många platser på jorden, där jag träffat många underbara människor och gjort viktiga livserfarenheter på min väg att hitta mitt Sanna Jag. Ett högre andligt jag, som jag till slut fick uppleva… Vad man har upplevt, det vet man är sant och den insikten kan ingen någonsin ta ifrån en…

Likt Lotusblomman som stiger upp ur dyn, genom vattnet till solsken och luft, är kultiveringen. Från orena tankar och känslor, genom omvandling i livets utmaningar – till själens frihet och lycksalighet i ljuset av villkorslös kärlek och sanning.

Sanning-Godhet-Tålamod, tre vackert lysande ledstjärnor på min resa i livet. Eller Zhen-Shan-Ren på kinesiska, ord som är mer komplexa. Med innebörden av Sanningen, Sanningsenlighet, att vara Sann – att vara God, Välvillig och ha Medkänsla – att ha Tolerans, Tålamod och Uthållighet.

Välkommen på min resa 🙂

En Buddhas ansikte, klart och rent, milt leende. Symbolen för det Gudomliga Varat och Livet.

Nedanstående citat av Buddha Sakyamuni (den som vi i västerlandet känner som Buddha, ordet Buddha betyder egentligen ”en upplyst”) uttrycker väl min upplevelse av andlighet och dess utveckling.

”Efter varje lycka kommer bedrövelse, de kan vara långt ifrån varandra eller nära. Ju längre långt kommen själen är, desto snabbare följer den ena efter den andra. Vad vi vill ha är varken lycka eller bedrövelse. Båda får oss att glömma vår sanna natur; båda är kedjor – en av järn, en av guld; bakom båda är Atman, som är varken lycka eller bedrövelse. Dessa är tillstånd, och tillstånd måste ständigt förändras; men Atmans natur är lycksalighet, frid, oföränderlig. Vi ska inte uppnå det, vi har det redan; bara tvätta bort smutsen och se den.

Buddha

Annonser

15 kommentarer »

RSS feed for comments on this post.

 1. Dear Kristina!

  I found your blog through my mother’s facebook… I am so moved. I have been reading about Falun Gong, which is spiritually very similar to something I am involved in, the Oneness Blessing. I am in shock, reading about China’s reaction to Falun Gong. I cannot believe it. I cannot believe I did not know about this, that this horribleness still exists on Earth and noone seems to know about it.

  Thank you for making this incredible website to create awareness… I am so lucky to be able to read your beautiful words.

  I miss you, I love you, and I hope to see you again some time…

  With Love, Aline

  • Dearest Aline ❤

   Your kind and loving words really touched me deep in my heart. Yes, it's a terrible thing going on in China with the persecution of innocent people who wants to follow something they have deep in their heart, something that is good for society and good for them; love, understanding, compassion and cultivation. I find it, as you have noticed 🙂 important to spread the word about this going on and find it important as well to raise awareness about the deeper values of life…

   Thanks for your gratefulness and that you expressed it. I really hope to see you again as well, if you cross the Atlantic Ocean please let me know 🙂 You are always welcome to visit me in my home, then we can take a trip to visit your grandgrandparent's (gammelmormors) place :-).

   A lot of love to you, I miss you too. You are always in my heart.
   With Love, Kristina

 2. Hej Kristina!
  Jag är också en Falun Dafa utövare och jag vill bara säga att din blog är underbar ❤

  • Tack Mimmi, det värmer ❤

   • ❤ så inspirerande, rörande och vackert! Du har verkligen fångat det vackra med Falun Gong (och det tragiska i förföljelsen…)
    Ha en underbar dag!

    Kram Mimmi

 3. Very Good. This is Informationforager and I did mangae to read your blog in English. It’s very good and I’m going to follow it and read more of it. Today is ”Father’s Day” in America and right now I need to go to a play with my family and then we are going out to dinner. I need to watch the ”Shake the World” video. Peace be with you We’ll be in touch.

  • Nice 🙂
   Hope you will have a great ”Father’s Day” with your family!
   You’re always welcome back, but I’m soon going to take a break over the summer with the blog.
   See you in that case in the autumn, but for sure there is a lot to read on the blog meanwhile 🙂 And some articles are the same as in my English one. Comments I might see and respond to.
   Wish you all the best!
   Kindly Kristina

 4. Tack för att du lagt ut instruktionsfilmerna ,körde igenom dom och kom hem ; )

  Per

  • Kan jag ana mig till en ironisk skämtsam ton 🙂 Nej du, det krävs nog mer än så för att ”komma hem”… nämligen kultivering av hjärta (moral och karaktär) och sinne (tankar och attityder)… Läs under ”Om kultivering” så kanske du förstår :-)Fast övningarna ger ju harmoni så det är ju en bra början och grund att stå på…

 5. Hej Kristina

  Kan du råda mig hur jag skall närma mig Falun Dafa? Jag har haft det i mitt sinne och tankar i många år. Jag har tränat Qi-Gong, enligt Biyn-metoden.
  Jag var på en föreläsning om det och de rörelser som visades, en del av de rörelsena kände jag igen, fast jag aldrig har fått utbildning på dem, jag har gjort en del av de rörelserna helt automatiskt.
  Idag söker jag Gud väldigt starkt och Falun Dafas inriktning leder mina tankar till det högt gudomliga. Tack för en fantastisk hemsida, det var trevligt att göra bekantskap.
  Mvh P3

  • Hej Petri,
   Tack för din förfrågan och fint att höra att du tycker om min hemsida :-). Det bästa är att gå en introduktionskurs, all undervisning är för övrigt gratis, på den ort man är bosatt. Bor du i Stockholm? Där håller på att startas upp en nybörjarkurs nu. Här finns kontaktuppgifter till dem som lär ut eller som kan tipsa dig om vem att kontakta.
   Falun Dafa är en väg som förfinar och renar både kropp och själ genom övningarna och genom att man kultiverar sitt hjärta och sinne och på så vis förbättrar sig som människa. Det är upp till var och en vilket mål man har med sin kultivering, hur mycket tid man lägger ner på denna och hur mycket man integrerar kultivering i sin vardag.
   Ja, det kan vara så att man känner igen övningarna, men det är viktigt att göra dem så korrekt som möjligt då det är energimekanismer man arbetar med. Därför rekommenderar jag att man går en nybörjarkurs så att man får lära sig de fem övningarna ordentligt och får lära sig principerna med kultivering.
   Lycka till på Din väg!
   Mvh Kristina

 6. Hej Kristina

  Tack för ditt svar.
  Det märks att du arbetar strukturerat och professionellt.
  Kul, sånt gillar jag.

  Nej, jag bor inte i Stockholm. Jag bor i Halmstad.
  Jag har ingen direkt nära. Det närmaste som jag kommer är Laholm 2 mil. Jag har tidigare haft kontakt med Mimmi Svensson i Varberg, 8 mil, hon var här och föreläste men jag vet inte när hon tänker starta?

  Vänliga hälsningar

  Petri Heikkinen

  • Hej igen Petri,
   Det bästa är att ta kontakt med Mimmi S. och fråga. När du lärt dig så kan du sedan ta kontakt med utövare i Laholm. Det är så det brukar gå till. Man träffas och tränar övningarna tillsammans lokalt, utbyter förståelser kring Falun Dafa-litteratur man läst eller erfarenheter från kultiveringen man gjort i vardagen. Naturligtvis är alla aktiviteter frivilliga. En del är ofta med, andra mer sällan…
   Mvh Kristina

 7. Hej Kristina!
  Intressant blog du har skapat. Jag hittat din blog nu eftersom letar efter bild som passar tålamod.Jag har börjat med en blog som heter ahuramindfulness. Jag är mindfulness instruktör på min fritid.
  Hoppas att jag kan använda bilder från din blog.
  Ha det gott på sommar
  mahvash

  • Hej,
   Tack för att du tycker att bloggen är intressant 🙂 Mindfulness är en viktig bit i livet och bra för många att känna till, har en vän som tycker att det ger henne mycket.
   Vad gäller bilder:
   De som jag har tagit kan du använda bara du länkar till min blogg.
   Vad gäller de andra så får du länka till den källan som jag angett. Om du klickar på bilden så kommer källan upp i ett annat fönster. Så du länkar alltså de bilderna till orginalplatsen och inte till min blogg.
   Ha en fin sommar du med 🙂
   Mvh Kristina


"VAD TÄNKER DU OM DETTA?"

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.