Falun Gong

Vad är Falun Gong?

Falun Gong (även kallad Falun Dafa, eller bara Dafa) är en kultiveringsmetod på hög nivå, ledd av universums egenskaper – Sanning, Godhet och Tålamod.

”Kultivering” betyder att oupphörligt sträva efter att bättre harmonisera sig med dessa universella principer. ”Utövning” hänvisar till övningarna – fem stycken lättlärda övningar med mjuka rörelser, inklusive en meditationsövning. Att kultivera sig själv är viktigt och att göra övningarna kompletterar processen.

Med tiden uppenbarar Dafas principer de djupaste och mest djupgående sanningarna i universum. Genom att följa principerna kan utövare av Falun Dafa nå mycket höga riken, upplysas till livets verkliga innebörd och finna vägen till att återvända till sitt ursprung och sanna jag.

Även övningarna har djupa inre betydelser och de bidrar också till att minska stress och kan medföra stora förbättringar i hälsa och välbefinnande.

Falun Dafa har en lång historia. Det fördes genom historien vidare från en enda mästare till en enda lärjunge i varje generation. Lärjungen fick senare en lärjunge till sin egen, som han vidarebefordrade undervisningen till  och därigenom fördes utövningen i tysthet ner genom tidevarven.

Li Hongzhi, som respektfullt av utövare omnämns som ”Mästaren” eller ”Läraren”, lärde för första gången offentligt ut Falun Dafa i staden Changchun, Kina, 1992,  och fortsatte sedan att föreläsa över hela landet. De som deltog upplevde djupgående förbättringar som de sedan berättade för vänner och familj. Som en följd ökade antalet utövare mycket snabbt, endast via det muntliga. Minst 70 miljoner människor hade 1998, enbart i Kina, börjat praktisera metoden.

Idag praktiseras Dafa av över 100 miljoner människor i över 80 länder och har fått en mängd utmärkelser.

Kultiverare av Falun Dafa strävar efter att kultivera sitt xinxing [sinneskaraktär eller karaktär] och bli vänligare, ärligare och mer tålmodiga människor genom att ta bort sina fasthållanden. Ju högre man kan lyfta xinxing, desto djupare förståelse har man av den undervisning som presenteras i Zhuan Falun (Falun Dafas primära text).

Falun Dafa-utövare kultiverar sig själva medan de lever ett normalt liv i den komplexa miljö som det världsliga samhället utgör. Människor av alla nationaliteter, raser, socioekonomiska bakgrunder, kön, åldrar, yrken och olika religioner är välkomna att träna, och de gör det helt av egen fri vilja, i sin egen takt och så länge de vill.

Webbplats: Falundafa.org

Annonser

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.